Suzhou Leyang Technology Co.,Ltd.

Jak zvýšit jas vstřikovaných výrobků z procesu a formy?

Čas vydání: 2020-08-20 09:38:57  Hity: 15
  1. Vstřikovací forma


1. Pokud je dutina formy špatně zpracována, jako jsou jizvy, mikrotrysky, otěry, drsnost atd., Nevyhnutelně se odrazí na plastových částech a způsobí, že plastové díly budou špatně lesklé. Za tímto účelem musí být forma pečlivě zpracována, aby se povrch dutiny ještě více zmenšil. Malá drsnost, chromování může být v případě potřeby vyleštěno.


2. Pokud jsou na povrchu dutiny olejové skvrny, vodní skvrny nebo příliš velké množství uvolňovacích prostředků, povrch plastových částí bude tmavý a matný. Za tímto účelem je třeba včas odstranit ropné skvrny a vodní skvrny a uvolňovací činidlo by mělo být použito v omezeném množství.


3. Pokud je úhel demontáže plastového dílu příliš malý, bude obtížné demontovat nebo je síla působící během demontáže příliš velká, takže povrch plastového dílu bude mít nejlepší lesk. Z tohoto důvodu je třeba zvětšit úhel demontáže.


4. Pokud je výfuk formy špatný, zůstane ve formě příliš mnoho plynu, což také způsobí špatný lesk. Za tímto účelem zkontrolujte a opravte výfukový systém formy.


5. Pokud je plocha průřezu vrat nebo běžec příliš malá nebo se náhle změní, bude při stékání taveniny střihová síla příliš velká a bude proudit turbulentní dynamikou, což má za následek špatný lesk. Z tohoto důvodu by brána a běžec měly být odpovídajícím způsobem zvětšeny průřezovou oblastí.


Dva, vstřikovací proces


1. Pokud je rychlost vstřikování příliš nízká, povrch plastové části není hustý a lesk je špatný. Za tímto účelem lze vhodně zvýšit rychlost vstřikování.


2. U silnostěnných plastových dílů, pokud je chlazení nedostatečné, bude povrch chlupatý a lesk tmavý. Z tohoto důvodu by měl být vylepšen chladicí systém.


3. Pokud je přídržný tlak nedostatečný a doba přidržení je příliš krátká, je hustota plastových dílů nedostatečná a lesk je špatný. Za tímto účelem by se měl zvýšit přídržný tlak a doba zdržení.


5. Pokud je teplota taveniny příliš nízká, tekutost bude špatná a je snadné způsobit špatný lesk. Proto by měla být teplota taveniny vhodně zvýšena.


6. U plastových částí vyrobených z krystalické pryskyřice, jako je PE, PP, POM atd., Způsobí nerovnoměrné ochlazení špatný lesk. Z tohoto důvodu by měl být chladicí systém vylepšen, aby byl rovnoměrně ochlazován.


7. Pokud je rychlost vstřikování příliš vysoká a plocha průřezu brány je příliš malá, bude tekutý produkt tmavý a nebude mít lesk. Za tímto účelem lze vhodně snížit rychlost vstřikování a zvýšit průřezovou plochu brány.

2.jpg

Předchozí: Jaké jsou plastové formy?

další: Proč mají plastové výrobky ot...